Wandelen in Corsica

Corsica is een prachtige bestemming om te wandelen. Het eiland biedt een gevarieerd landschap, van bergen en valleien tot kustlijnen en stranden. Er zijn honderden kilometers aan wandelpaden die door dit gevarieerde landschap lopen, wat het een geweldige bestemming maakt voor wandelaars van alle niveaus.

Wandelroute De GR20

Een van de meest populaire wandelroutes in Corsica is de GR20, een wandelroute dat dwars door het bergachtige binnenland van het eiland loopt. De route is uitdagend, maar biedt spectaculaire uitzichten op de bergen, meren en bossen van Corsica. Het duurt gemiddeld 15 dagen om de hele GR20 te lopen, maar het is ook mogelijk om kortere stukken van de route te lopen.

Ontspannen wandelroutes

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen wandeling, zijn er ook veel andere wandelpaden om uit te kiezen. Langs de kust zijn er prachtige paden die door dorpjes, langs stranden en door bossen lopen. Deze paden bieden een ontspannen wandelervaring en bieden veel mogelijkheden om te stoppen en te genieten van het uitzicht.

Het natuurreservaat van Scandola

Een andere populaire wandelbestemming op Corsica is het natuurreservaat van Scandola. Dit gebied, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, biedt spectaculaire uitzichten op de kustlijn en de Middellandse Zee. Er zijn wandelpaden die door het reservaat lopen en het is mogelijk om georganiseerde wandelingen te boeken met lokale gidsen.

Klimaat Corsica

Tot slot is Corsica een geweldige bestemming om te wandelen vanwege het klimaat. De lente en de herfst zijn ideale tijden om te wandelen, wanneer de temperaturen mild zijn en er minder toeristen zijn. In de zomer kan het erg warm worden, dus het is belangrijk om voldoende water mee te nemen tijdens het wandelen.

Al met al is Corsica een fantastische bestemming voor wandelaars. Met een gevarieerd landschap, honderden kilometers aan wandelpaden en een mild klimaat, is er voor elk wat wils. Of je nu de uitdaging van de GR20 wilt aangaan of op zoek bent naar een ontspannen wandeling langs de kust, Corsica heeft het allemaal.

Suncamp

De mooiste campings voor jouw wandelvakantie!

Lees verder »
Listnride

Heb je behoefte aan wat rust? Pak dan een dagje de fiets en huur jouw perfecte model dat bij jouw stijl en behoeften past. Boek eenvoudig online, veilig en zonder zorgen!

Lees verder »
Jetcamp

Op zoek naar je volgende wandelvakantie? Ontdek hier verschillende campings in Europa!

Lees verder »
Internet Outdoorshop

De outdoorwinkel voor iedereen | Shop voordelig online al je outdoorartikelen!

Lees verder »
Eurocampings

Vind de ideale camping voor jouw wandelvakantie!

Lees verder »
Trivago

Vergelijk hotelprijzen en profiteer van geweldige aanbiedingen tijdens jouw wandelvakantie!

Lees verder »
NOMAD

Koop nu uw outdoor gear bij NOMAD. Ontdek de volledige collectie voor jouw wandelvakantie!

Lees verder »