Het Zwarte Woud

Wandelen in het Zwarte Woud

Het Zwarte Woud is een van de meest schilderachtige gebieden van Duitsland en daarmee een prachtige plek om te wandelen. Het gebied is beroemd om zijn prachtige bossen, glooiende heuvels en mooie dorpjes. Er zijn enorm veel wandelroutes beschikbaar in het Zwarte Woud, die geschikt zijn voor zowel ervaren als beginnende wandelaars. Hieronder vind je een overzicht van de meest populaire wandeltochten in het Zwarte Woud!

Wandelroute De Westweg

De Westweg is een beroemde wandelroute die door het Zwarte Woud in Duitsland loopt. De route heeft een lengte van ongeveer 285 kilometer en loopt van Pforzheim in het noorden naar Basel in het zuiden.
De Westweg volgt de ruggengraat van het Zwarte Woud en biedt wandelaars een prachtig uitzicht op de bergen, valleien, meren en bossen van de regio. Onderweg kom je langs verschillende historische dorpen en steden, evenals kastelen, kloosters en andere bezienswaardigheden.
De route is verdeeld in 12 etappes van 20 tot 30 kilometer, afhankelijk van de moeilijkheidsgraad en daarmee wandelbaar voor iedereen!

Wandeltocht De Schluchtensteig

De Schluchtensteig is een populaire wandeltocht in het Zwarte Woud, Duitsland. Het pad heeft een lengte van ongeveer 119 kilometer en loopt door de spectaculaire kloven van de regio.
De route begint in Stühlingen, een stadje in het zuiden van het Zwarte Woud, en eindigt in Wehr, een stadje in het westen van de regio. Onderweg kom je langs indrukwekkende kloven, stromende beekjes en watervallen, schilderachtige valleien en dichte bossen.
De Schluchtensteig is verdeeld in zes etappes, variërend van 14 tot 24 kilometer per dag, afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van de etappe. De route is uitdagend en vereist een goede conditie en enige wandelervaring.

Korte wandelroutes

Voor degenen die op zoek zijn naar een kortere wandeling, zijn er veel mogelijkheden. Een van de populairste korte wandelingen is de route vanaf Mummelsee naar Hornisgrinde. Deze wandelroute is ongeveer 4 kilometer lang. Deze wandeling loopt door een kleurrijk bos en eindigt op de top van de Hornisgrinde, van waaruit je een adembenemend uitzicht hebt over het Zwarte Woud.

Passen deze wandelroutes toch niet zo goed bij jou? Kijk dan eens naar De Sächsische Schweiz, De Eifel of de Harz.

Suncamp

De mooiste campings voor jouw wandelvakantie!

Lees verder »
OAD

Ontdek de mooiste wandelroutes en adembenemende uitzichten tijdens uw vakantie. Boek nu uw onvergetelijke wandelvakantie bij Oad!

Lees verder »
Listnride

Heb je behoefte aan wat rust? Pak dan een dagje de fiets en huur jouw perfecte model dat bij jouw stijl en behoeften past. Boek eenvoudig online, veilig en zonder zorgen!

Lees verder »
Jetcamp

Op zoek naar je volgende wandelvakantie? Ontdek hier verschillende campings in Europa!

Lees verder »
Internet Outdoorshop

De outdoorwinkel voor iedereen | Shop voordelig online al je outdoorartikelen!

Lees verder »
Eurocampings

Vind de ideale camping voor jouw wandelvakantie!

Lees verder »
Flixbus

Ontdek de voordelige busreizen naar meer dan 2.500 bestemmingen vanaf €5 en reis comfortabel met FlixBus naar jouw ideale wandelbestemming!

Lees verder »
Trivago

Vergelijk hotelprijzen en profiteer van geweldige aanbiedingen tijdens jouw wandelvakantie!

Lees verder »
NOMAD

Koop nu uw outdoor gear bij NOMAD. Ontdek de volledige collectie voor jouw wandelvakantie!

Lees verder »
Natuurlijkreizen

Op zoek naar de perfecte wandelvakantie? Kijk eens op Natuurlijkreizen.nl!

Lees verder »