Wandelvakanties Madeira

Wandelvakantie Madeira

Wandelen op Madeira is een van de meest populaire activiteiten voor bezoekers van dit prachtige Portugese eiland. Madeira staat bekend om zijn spectaculaire landschappen, van de steile kliffen en weelderige bossen tot de dramatische kustlijnen en bergachtige pieken. Het eiland heeft meer dan 1.400 kilometer aan wandelpaden die variëren van gemakkelijke wandelingen tot uitdagende trektochten. Kortom Madeira biedt unieke wandelroutes voor jou ideale wandelvakantie. 

Leuke wandelroutes in Madeira

Madeira, onderdeel van Portugal, is een prachtig eiland. De echte schoonheid van het eiland wordt pas echt zichtbaar als je je wandelschoenen aantrekt en jezelf onderdompelt in de natuurlijke pracht van het eiland. Of je nu een ervaren wandelaar bent of een beginneling, Madeira heeft voor iedereen wat te bieden. Hier zijn een aantal leuke wandelroutes die interessant zijn tijdens je wandelvakantie:

Wandelroute Levada do Caldeirão Verde

Levada do Caldeirão Verde is een populaire wandelroute op het Portugese eiland Madeira. Het is een mooie en avontuurlijke route die begint in het dorp Queimadas en leidt naar de Caldeirão Verde-waterval, een van de meest indrukwekkende watervallen op Madeira.
De wandelroute is ongeveer 13 kilometer lang en volgt een oude irrigatiekanaal dat door het weelderige groene landschap van Madeira slingert.

Wandeltocht van Pico do Arieiro naar Pico Ruivo

De wandeling van Pico do Arieiro naar Pico Ruivo is een populaire en uitdagende wandelroute op het Portugese eiland Madeira. De route begint bij de Pico do Arieiro, die met 1818 meter het op twee na hoogste punt van het eiland is, en gaat verder naar de Pico Ruivo, het hoogste punt van Madeira op 1862 meter hoogte.
De wandeling is ongeveer 8 kilometer lang en neemt meestal zo'n 3 tot 4 uur in beslag. Het pad is goed aangegeven en biedt prachtige uitzichten op de bergen en de zee. Onderweg zijn er enkele steile stukken en rotsachtige paden, dus de wandeling vereist een goede conditie en enige ervaring met bergwandelen.

Wandelroute Vereda da Ponta de São Lourenço

Vereda da Ponta de São Lourenço is een populaire wandelroute op het Portugese eiland Madeira. Het is een adembenemend mooie wandeling die begint bij Baía d'Abra en eindigt bij het uitkijkpunt op de top van de Pico do Furado.
De wandeling is ongeveer 8 kilometer lang en duurt meestal zo'n 3 tot 4 uur. Het pad is goed aangegeven en biedt prachtige uitzichten op de zee en de kliffen van de Ponta de São Lourenço.

Wandeltocht Levada do Rei

Levada do Rei is een populaire wandelroute op het Portugese eiland Madeira. Het is een mooie en relatief gemakkelijke wandeling die begint in Quebradas, in het noorden van het eiland, en eindigt bij Ribeiro Bonito.
De wandeling is ongeveer 10 kilometer lang en duurt meestal zo'n 3 tot 4 uur.

Rabaçal naar 25 Fontes

De wandeling van Rabaçal naar 25 Fontes is een populaire wandelroute op het Portugese eiland Madeira. Het begint bij het Rabaçal-bezoekerscentrum en eindigt bij de 25 Fontes-waterval.
De wandeling is ongeveer 9 kilometer lang en duurt meestal zo'n 3 tot 4 uur. Het pad is goed aangegeven en biedt prachtige uitzichten op de bergen en het weelderige groene landschap van Madeira. Onderweg kom je langs verschillende watervallen en loop je door een tunnel die in de rotsen is uitgehouwen.

Waar op letten tijdens het wandelen in Madeira?

Als je gaat wandelen op Madeira, zijn er een aantal belangrijke dingen waar je goed op moet letten tijdens je wandeltocht. Door op deze dingen te letten, kun je optimaal genieten van de prachtige wandelpaden op Madeira.

  • Het weer: Het weer op Madeira kan snel veranderen. Zorg ervoor dat je het weerbericht controleert voordat je gaat wandelen en neem regenkleding en warme kleding mee, zelfs als het op dat moment zonnig is.
  • Goede wandelschoenen: De meeste wandelpaden op Madeira zijn rotsachtig en steil. Het is daarom belangrijk om goede wandelschoenen te dragen met een goede grip en ondersteuning om uitglijden en blessures te voorkomen.
  • Water en snacks: Neem voldoende water en snacks mee om je energieniveau op peil te houden tijdens het wandelen. Er zijn niet veel plaatsen om onderweg eten of drinken te kopen, dus het is belangrijk om zelf voor voldoende voorraad te zorgen.
  • Wandelpaden: Sommige wandelpaden op Madeira kunnen smal en steil zijn, en op sommige plaatsen zijn er afgronden. Wees voorzichtig en blijf op de paden om ongelukken te voorkomen.
  • Wildlife: Madeira heeft een overvloed aan flora en fauna. Tijdens het wandelen kun je onder andere vogels, vlinders en hagedissen zien. Wees echter voorzichtig met wilde dieren, vooral als je in afgelegen gebieden wandelt.
  • Respecteer de natuur: Madeira is een ongerept en uniek ecosysteem. Zorg ervoor dat je de natuur respecteert en geen afval achterlaat. Blijf op de aangegeven paden en vermijd het plukken van bloemen en planten.

Styleintravel

Het reisaanbod van Styleintravel voor jouw wandelvakantie!

Lees verder »
Riksja Travel

Staat een rondreis in Europa op jouw verlanglijst? Bij Riksja Travel stel je zelf je rondreis en vakantie samen!

Lees verder »
OAD

Ontdek de mooiste wandelroutes en adembenemende uitzichten tijdens uw vakantie. Boek nu uw onvergetelijke wandelvakantie bij Oad!

Lees verder »
Listnride

Heb je behoefte aan wat rust? Pak dan een dagje de fiets en huur jouw perfecte model dat bij jouw stijl en behoeften past. Boek eenvoudig online, veilig en zonder zorgen!

Lees verder »
Jetcamp

Op zoek naar je volgende wandelvakantie? Ontdek hier verschillende campings in Europa!

Lees verder »
Internet Outdoorshop

De outdoorwinkel voor iedereen | Shop voordelig online al je outdoorartikelen!

Lees verder »
Flex Travel

Ontdek jouw perfecte wandelvakantie in Portugal, Spanje of Italië en vergelijk eenvoudig op Flex Travel! Boek nu en maak je klaar voor een onvergetelijke wandelervaring.

Lees verder »
Voja Travel

Vergelijk hier de mooiste wandelvakanties!

Lees verder »
Pestana

Ben je op zoek naar een overnachting tijdens je wandelvakantie? Neem dan een kijkje bij Pestana!

Lees verder »
Trivago

Vergelijk hotelprijzen en profiteer van geweldige aanbiedingen tijdens jouw wandelvakantie!

Lees verder »
NOMAD

Koop nu uw outdoor gear bij NOMAD. Ontdek de volledige collectie voor jouw wandelvakantie!

Lees verder »