Preikestolen

Een wandeling naar de Preikestolen

Preikestolen, is een van de meest iconische en populaire wandelbestemmingen in Noorwegen. De top van de Preikestolen biedt een adembenemend uitzicht over de Lysefjord en is een absolute must-see voor wandelaars.

Er zijn verschillende routes die leiden naar de top van de Preikestolen, variërend in moeilijkheidsgraad en lengte. Hier zijn enkele van de meest populaire wandelroutes naar de top van deze prachtige wandelbestemming:

De klassieke route 

De klassieke route begint bij het Preikestolen-berghotel en is ongeveer 8 kilometer lang. Het pad is goed aangegeven en biedt prachtige uitzichten op de bergen en de Lysefjord. Het duurt meestal zo'n 3 tot 4 uur om naar de top te wandelen.

De lange route 

De lange route begint bij het dorpje Lauvik en is ongeveer 16 kilometer lang. Het pad gaat over de bergen en biedt spectaculaire uitzichten op de fjorden en de omliggende bergen. Het duurt meestal zo'n 6 tot 8 uur om naar de top van Preikestolen te wandelen.

De off-the-beaten-path route

Voor de meer avontuurlijke wandelaars is er ook een off-the-beaten-path route die begint bij het dorpje Bratteli en naar de top van Preikestolen leidt. Deze route is ongeveer 6 kilometer lang en duurt meestal zo'n 3 tot 4 uur. Het pad is minder goed aangegeven en vereist enige ervaring met bergwandelen. Maar het biedt wel een unieke en minder drukke wandelervaring met prachtige uitzichten op de omliggende bergen en fjorden.

Listnride

Heb je behoefte aan wat rust? Pak dan een dagje de fiets en huur jouw perfecte model dat bij jouw stijl en behoeften past. Boek eenvoudig online, veilig en zonder zorgen!

Lees verder »
Jetcamp

Op zoek naar je volgende wandelvakantie? Ontdek hier verschillende campings in Europa!

Lees verder »
Internet Outdoorshop

De outdoorwinkel voor iedereen | Shop voordelig online al je outdoorartikelen!

Lees verder »
Trivago

Vergelijk hotelprijzen en profiteer van geweldige aanbiedingen tijdens jouw wandelvakantie!

Lees verder »
NOMAD

Koop nu uw outdoor gear bij NOMAD. Ontdek de volledige collectie voor jouw wandelvakantie!

Lees verder »
BBI-Travel

Ontdek de prachtige natuur van Noorwegen tijdens een onvergetelijke wandelreis! Boek nu jouw ideale wandelvakantie bij BBI Travel.

Lees verder »